Microsofts E3-presskonferens (E3)

jun
7

Världens största tv-spelsmässa, E3 i Los Angeles, inleddes med Microsofts presskonferens där de visade upp vad som komma skall. Presskonferensen var inte den mest uppseendeväckande som genomförts, men sammantaget helt okej för ett år då det inte presenterades någon ny hårdvara. För en som inte riktigt blivit charmad av kontroller som styrs med kroppsrörelser var det mycket som inte direkt var upphetsande, majoriteten av nyheterna involverade föga överraskande Kinect.

EA Sports bekräftade att fyra av deras kommande spel har Kinect-stöd, Tiger Woods PGA Tour, Madden NFL, FIFA och ett till som man kommer att utannonsera senare. Bioware klev upp på scenen och demonstrerade hur det går till när man styr Mass Effect 3 med rösten via Kinect. Det såg inte ut som att det tillförde någonting alls under dialogvalen då man endast upprepade vad som redan stod på skärmen. Röststyrningen såg desto häftigare ut i striderna där de ser ut att komma mer till sin rätta. Förövrigt ser spelet ut att bjuda på precis det som förväntas av det – tuffa moraliska val, feta strider och grym dialog. Ubi Soft sparkade igång en demo av hur man kan använda röststyrning och rörelser till att modifiera vapnen i Ghost Recon: Future Soldier. Tänk datorn i Minority Report så förstår du hur det ser ut. Det må vara riktigt läckert men precis som i många andra spel känns Kinect-stödet som en gimmick som tillför nada.

Bland de spel som är utvecklade enbart för Kinect utmärkte sig Kinect Star Wars mest. Konceptet ljussabel och motion capture får på förhand till och med mig att bli lite sugen men spelet ser tyvärr inget vidare ut. Varierande miljöer från Star Wars-universumet såsom Coruscant och Cloud City skymtar förbi i en trailer och man spelade även spelet uppe på scenen. Som det såg ut så var synken inte helt spot-on och det liknar mest en rälsskjutare du vanligtvis behöver en ljuspistol till. Det har ryktats om att Cryteks Kinect exklusiva Kingdoms har bytt namn till Ryse och just detta bekräftades i en trailer på presskonferensen. Mer än så är svårt att säga om spelet då trailern verkade vara förrenderad.

En Xbox-presskonferens utan Lionheads Peter Molyneux hade inte varit samma sak, som tur är dök han upp även denna gång. Med sig hade han det Kinect-styrda Fable: The Journey som verkar vara mer utav en spin-off än en fullständig del av serien. Det märks nästan på Molyneux att det han visar upp denna gång inte är så mycket att hänga i granen då hans sedvanliga überhypande av sina spel uteblir. Det som visas upp är en demo som spelas av en snubbe på scenen där han får styra en skenande vagn med hjälp av kroppen och kasta magi i förstapersonsperspektiv.

Häftigare nyheter som rörde Kinect var istället en ny del av Xbox Live som kallas Fun Labs. Där kan man skanna av sig själv så att avataren verkligen ser ut som dig eller skanna av ett objekt så att det kan användas i spel. Hela Xbox dashboarden kommer även att gå att styra med röststyrning.

Det utannonserades att Youtube kommer att dyka upp på Xbox Live med allt vad det innebär och att man satsar stort på live-tv. En ny sökfunktion som även den kan styras med rösten visades upp, men istället för att använda sig av Google (som äger Youtube) använder man sig här av det egna Bing. Även Sverige fanns representerat i och med att Minecraft är på väg till Xbox Live Arcade.

Allt handlade dock inte om Kinect utan det fanns även plats för bland annat Call of Duty: Modern Warfare 3, där man visade upp kampanjläget i en på tok för lång spelbar demo. Epics starke man Cliff Bleszinski spelade en snutt av Gears of War 3-kampanjen tillsammans med Ice T, som har sin röst med i spelet. Även Forza Motorsport 4 fick visa upp sig genom en trailer som enbart bestod av bilder tagna ur spelets egen grafikmotor, och visst såg det urläckert ut. Gemensamt för alla tre är att de verkar bjuda på det som förväntas av dem och kanske inte så mycket mer. Jag blev däremot överraskad av det som visades upp från den kommande Tomb Raider omstarten. Det såg rejält snyggt ut och användandet av fysik i pusslandet bådar gott. Om actionsekvenserna är välgjorda kan det bli riktigt bra, synd bara att det inte släpps förrän hösten 2012.

Microsoft gick officiellt ut med att man tänker fira Halo: Combat Evolved´s tio års jubileum med att släppa en remastrad version av spelet med HD-grafik och allt vad det innebär kallat Halo: Combat Evolved Anniversary. Men det var inte det enda Halo relaterade man hade i rockärmen utan presskonferensen avslutades med en teaser på Halo 4 som blir det första i en ny trilogi. Spelet blir även det första som utvecklas av 343 Industries istället för Bungie. Teasern säger inte så mycket mer än att det återigen är Master Chief och Cortana som står i rampljuset och att det är 2012 som det planeras att släppas.


Källa: xbox.com

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼