Detaljer kring Playstation Vita (E3)

jun
7

Namnet på Sonys nya bärbara konsol blev varken PSP2 eller NGP utan nu är det officiellt att det blir Playstation Vita. Den är bestyckad med en 5 tums OLED skärm med multitouch med en upplösning på 960×544. Baksidan har även den en touchplatta och konsolen använder sig av en gyro liknande den som finns i Sixaxis kontrollen till PS3. Det finns två analoga spakar som sticker ut lite mer jämfört med spaken som fanns på PSP vilket lär göra framförallt fps-spel mer lätthanterade. Innanför skalet gömmer sig en processor från ARM med fyra stycken kärnor.

Under Sonys E3 presskonferens tillkännagav man att det kommer att släppas två versioner av konsolen, en med enbart Wi-Fi och en version med Wi-Fi och 3G. Priset verkar bli mycket lägre än vad många trott då Wi-Fi versionen går loss på 249.99 dollar och 3G-versionen på 299.99. En vild gissning är att den kanske hamnar mellan 2500-3000 kronor här i Sverige.

Man pratade självklart även om en rad spel varav de flesta redan visats. Det kommande Uncharted som nu fått undertiteln Golden Abyss visar upp vad konsolen kan prestera grafisk och det är banne mig inte fy skam. Andra spel på väg till PS Vita är en ny version av LittleBigPlanet och ett nytt Wipeout som nyttjar konsolens gyro. Under presskonferensen gick Irrational Games bossen Ken Levine ut med att de håller på att utveckla ett nytt spel till PS Vita som utspelar sig i Bioshock-universumet. Mer än så sades inte om det men Bioshock är alltid högintressant enligt mig.


Källa: Playstation Blog

Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼