Skanna OCR-nummer med DroidGiro

maj
29

Det är aldrig roligt att betala räkningar. Har man många pappersfakturor att betala är det lätt att en siffra eller två i ett OCR-nummer blir fel och det går ju inte. Men med en fin Androidtelefon i handen och appen DroidGiro installerad är det problemet löst.

DroidGiro fungerar genom att man dels installerar appen i telefonen och dels installerar ett tillägg till Google Chrome. Därefter kopplar du samman appen med tillägget genom att fylla i en slumpad kod. Sedan är det bara att ta fram en räkning i taget och med hjälp av mobilens kamera skanna OCR-nummer, post- eller bankgironummer och summa. Väl inloggad i internetbanken matas informationen in, sedan är det bara att godkänna. Smidigt och mycket roligare än att göra det manuellt!

Jag har testat DroidGiro två gånger och måste säga att det fungerar överraskande bra. Det beror såklart på hur bra kamera och ljus man har, men jag har aldrig haft några problem med skanningen.

iGiro till iPhone

Om du gillar Apples telefoner mer än Android finns det en liknande app vid namn iGiro. Den fungerar med hjälp av ett Firefox-tillägg. Jag har inte testat det själv (jag har ingen iPhone att testa med), men enligt vad jag läst fungerar den också bra (ifall man har en iPhone med autofokus).


DroidGiro finns på Android Market och kostar gratis.
iGiro finns i AppStore till en kostnad av 15 kronor.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼