Barcelona – Världens bästa klubblag

maj
29

Grattis Barcelona till vinsten i Champions League finalen igår. Det var ett helt rättvist resultat, men ändå, i min mening, ganska oväntat. Att vinna med 3-1 mot Manchester United är häftigt, det är inte många lag i världen som klarar av det, men Barcelona visade hur man går till väga för att lyckas.

Det var inget snack. United blev överkörda. Ändå känns det inte alls som någon flopp för det Engelska laget. Barcelona rullade boll, som de alltid gör, i absolut världsklass. De första tio minutrarna var United det bättre laget, de stressade Barcelona på egen planhalva. I tio minuter trodde jag att Ferguson hade hittat en lösning för att undvika det Barcelona är så bra på. Men efter 15 minuter vände det totalt, United fick som väntat försvara Barcelonas bolltrolleri på offensiv planhalva. När sedan Pedro gjorde 1-0 i 27e minuten kändes det redan kört. Men när Rooney några minuter senare gör 1-1 väcktes hoppet igen och Ferguson var nog ändå relativt nöjd med det resultatet i halvtid.

I andra halvlek visade Barcelona varför de är världens bästa klubblag. De rullade boll och lekte med Manchester United vilket är otroligt imponerande. De fick inte stopp på Messi. Det syndes hur Carrick hela tiden hade ett öga på honom tillsammans med Vidic och Ferdinand. Men han är så otroligt bra, den lilla Argentinaren. Det är ju dock inte bara Messi som är farlig i offensiv väg. Villa gjorde i min mening en av de bättre matcherna i Barcelona vad jag sett. Uniteds backar hade fullt upp, då gör även Vidic misstag, men det går inte att lägga någon vikt på det, det går bara inte. Barcelona var för bra igår. United hade behövt en magisk Van der Sar för att ha någon chans överhuvudtaget.

Det var beundransvärt att se hur Ferguson nästan hade ett leende på läpparna när han skakade hand med Pep efter matchen. Han förlorade mot världens bästa lag. Barcelona är bara en klass bättre, det finns inget att säga. Hade det varit Real Madrid som fått stryk hade det pratats om domarskandaler, om filmningar, om gräset eller om Messis frisyr.

Häromdagen skrev jag att Villa skulle göra ett riktigt skitmål. Han gjorde mål, men det var så långt ifrån ett skitmål man kan komma, det var Villa-klass på det målet. Hatten av.

Grattis återigen, Barcelona.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼