Tankar inför Champions League finalen

maj
27

Imorgon smäller det, Barcelona möter Manchester United på Wembley Stadium i London. Det är den största fotbollsturneringen i hela världen för klubblag, det är en turnering nästintill alla spelare drömmer om att få vinna i sin karriär. Imorgon uppfyller några sin dröm.

För bägge lagen är det två år sedan de spelade en final i Champions League, de mötte nämligen varandra 2009. Samuel Eto’o nätade redan efter 10 minuter och Messi nickade vackert in 2-0 i den 70:e minuten. Jag hade aldrig någonsin sett Manchester United spela så dåligt under den säsongen som de gjorde i finalen för två år sedan, snacka om att vara sämst när det gäller.

Det kommer bli väldigt intressant imorgon. Hur Josep kommer ställa upp är inte särskilt svårt att lista ut, men hur kommer Sir-Alex ställa upp? Hur ska han få stopp på Messi och hur ska han få stopp på Dani Alves, den uberoffensiva högerbacken? Det återstå att se imorgon, men jag tänker spekulera lite. Jag tror att United ställer upp med Park på vänstermittfältet. Han springer i princip lika mycket som Alves och är på det defensiva planet ett bättre alternativ än teknikern Nani. Hur han får stopp på Messi är kanske lite viktigare, men ännu svårare. Carrick eller Ferdinand tror jag får ta hand om guds son. Plockar de bort honom försvinner en stor del i Barcelonas anfall, vi minns ju hur Inter-spelaren Motta plockade bort honom i semifinalen förra året. Det gäller att vara honom på hälarna.

Tänkte spekulera lite om resultatet imorgon också. Jag hoppas Manchester United vinner, dels för Zlatan, men främst för Giggs skull. Ryan Giggs, vilken spelare, och vilken turnering han har gjort. I kvartsfinalen mot Chelsea var han helt avgörande, han var magnifik. En sådan legendar förtjänar att vinna imorgon, tråkigt nog tror jag inte han får lyfta bucklan. David Villa gör matchens enda mål. Ett riktigt skitmål gör spanjoren. Ett riktigt jävla skitmål kommer han att göra. Det där skitmålet som Zlatan gärna hade vela gjort i semifinalen förra året mot Inter.

Jag hoppas verkligen att det blir en spännande och underhållande final. Pep kommer skicka ut sitt manskap för att rulla boll, sådant de är bäst på, sådant de gör match efter match. Om det räcker imorgon återstår att se, men jag tror inte att United orkar i 90 minuter imorgon, möjligtvis Ji-Sung Park.

Må bäste lag vinna.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼