Google pushar på NFC (mobilbetalning)

maj
26

NFC eller Near Field Communication som förkortningen står för innebär bland annat att två enheter kan kommunicera med varandra utan att fysiskt vara ihopkopplade. Tekniken möjliggör för en mängd smidiga lösningar i vardagen, en av dem är betalning med mobilen. Detta är något som Google inte bara fått upp ögonen för utan håller på att lansera borta i det stora landet i väst.

Google lanserar snart sin nya tjänst Google Wallet som kortfattat går ut på att man i en butik med en betalstation som stödjer NFC kan betala sina varor eller tjänster genom att föra sin Androidmobil med NFC-chip mot betalstationen. Då genomförs betalningen (efter att du slagit in någon sorts PIN-kod i telefonen såklart).

Som tidigare nämnt kommer denna tjänst till en början inte vara tillgänglig utanför USA och det krävs alltså både speciella betalstationer och en Androidmobil med NFC-chip för att det ska fungera. Men genom att Google nu ser till att det börjar hända något inom detta område tror jag att det snart kommer vara en allt vanligare betalningslösning. Och det låter väldigt smidigt att inte behöva tänka på att ha magnetremsan åt rätt håll eller vända chipet inåt i kortläsaren när man ska betala sitt lördagsgodis.


Källa: Google.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se