Minecraft på väg till Xperia Play

maj
25

Sony Ericssons spelmobil Xperia Play kommer snart få den stora äran att bli den första telefonen där man kan spela Minecraft. Nu rör det sig inte om samma version av Minecraft som rullar på min och många andras datorer utan en något begränsad variant. Detta på grund av att hårdvaran i en mobil inte riktigt klarar av att få hela Minecraft att rulla på mjukt.

When playing on smartphones you will have a different screen size compared to PC, different hardware, different attention spans and thus the game needs to be customized to fit the mobile specifications” har Mojang (företaget bakom Minecraft) sagt och det låter ju vettigt.

Att Xperia Play är först ut att få Minecraft är kul och jag tror att den är den telefon som har bästa chans att klara av en spelbar version då den har ett flertal fysiska knappar. Hur detta kommer lösa sig i andra telefoner återstår att se.

Följande information om mobilversionen av spelet går att hitta hos The-Mine:

  • It is creative mode in a limited world, for performance and memory reasons (we have around 30-35 fps on the Xperia Play)
  • It has multiplayer in LAN environments. You can invite players to join and edit the world you have on your phone. We will update the app reguarly, so bluetooth support may come later.
  • It’s a rewritten engine to support iOS in the future, which means it will not synch with the PC version (thus the ”Pocket Edition” part)
  • It will be exclusive for Xperia Play for a while (can’t tell you how long)

Källor: Gamasutra, The-Mine.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼