Siemens hjärtar kaffe

maj
24


Siemens släpper ett nytt frukostset som består av en kaffekokare, vattenkokare och brödrost.
Det nya här är att de innehåller speciella sensorer som enligt Siemens själva ska se till att kaffet blir godare, brödet rostas jämnt och vattnet kokas i rätt temperatur.

Jag tänkte hoppa över informationen om vattenkokaren och brödrosten. Det som intresserar mig här är kaffet, denna livets dryck. De flesta av oss dricker gärna en kopp på morgonen då den uppiggande effekten kanske behövs som mest. Andra låter bli att dricka sent på kvällen eftersom de upplever att de får svårt att sova. Själv dricker jag åtskilliga koppar, oberoende klockslag och sinnesstämning. Denna koffeinhaltiga njutningsdryck agerar defibrillator i min morgonrutin, jag finns inte innan jag har min kopp Musetti.

Som student präglas mina dagar numera av sunkigt snutkaffe. Bränt kaffe i en ful pappmugg är inte den charmigaste drycken, ändå sitter jag där med bränd tunga och känner mig belåten varje dag. Bara tanken av en kopp från Siemens Aromaintelligence får min dreggelproduktion att, klassiskt betingat, börja härja runt.

Kaffebryggaren heter som sagt Aromaintelligence och har en sensor som känner av hur mycket vatten som hälls i tanken. För att hålla en jämn smak anpassar den koktiden efter hur mycket vatten som hälls i, för att kaffet ska smaka likadant varje gång. Aromaintelligence kommer i två utförande, en med glaskanna och en med termoskanna. Den förstnämnda kostar 1300 kr och den sistnämnda 1500 kr. Jag kommer införskaffa båda två. Rakt av.


Källa idg.se

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼