Ugly Betty filmas mot grönt

maj
23

Trodde du att alla kända serier som Ugly Betty, Greys Anatomy, Heroes och 24 alltid var filmade där de ser ut att vara? Då trodde du fel. Men att det var lika ”fejkat” som bilden nedan visar kunde jag inte heller tänka mig.

Som bilden ovan visar (om än i ganska låg kvalité) så verkar många Hollywoodserier och filmer till väldigt stor del förlita sig på så kallade green screens och därefter ersätta bakgrunden mot en helt annan plats. Varför man gör detta kan man ju undra, men jag tror att det dels är enklare att skicka ett litet kamerateam att filma en bakgrund än att skicka skådespelarna och deras entourage runt halva jorden. Och det är säkert mycket billigare att göra så. Och eftersom vi aldrig reflekterar över det faktum att bakgrunden kan vara fejkad så fungerar det ju uppenbarligen.

Fler exempel

Vill du ser fler exempel på detta påstående? Ta en titt på videon i länken (den kan tyvärr inte bäddas in): http://youtu.be/rDjorAhcnbY


Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼