Sonys mardröm fortsätter

maj
21


70 miljoner läckta konton, chefer som står i skamvrån och tjänster som vart stängda i flera veckor räckte inte. I går avslöjades det att Sony hackats ännu en gång.

Säkerhetsproblemen fortsätter för Sony. Det uppmärksammade hacket mot speltjänsten Playstation Network i slutet av april innebar att över 70 miljoner användares uppgifter hamnade i fel händer. Strax därefter skedde ännu ett intrång, vilket höjde antalet hackade konton till ungefär 100 miljoner.
Sony panikstängde Playstation Network och gjorde allt för att täppa till luckorna. Det var inte förrän i måndags nätverket öppnades igen.

Igår visade det sig att ännu en Sonyserver, den här gången i Thailand, hade utsatts för intrång. Under adressen sony.co.th hittade säkerhetsföretaget F-Secure en falsk sida som tycks ha använts för att lura av kunder kreditkortsuppgifter.

Personerna bakom den falska sajten har sannolikt valt just Sonys server för att de råkade få tillgång till den. För att undvika spårning använder kriminella ofta hackade servrar för att tillfälligt lagra phishingsajter.
Den falska sidan, som försöker lura kunder att logga in med sina vanliga uppgifter, ligger i skrivande stund fortfarande uppe men har markerats som skadlig av flera säkerhetsprogram.

Sett till antalet drabbade konton är intrånget mot Sony Playstation ett av de största i historien. I veckan kommenterade Sonys VD Howard Stringer intrånget i en intervju med Wall Street Journal.

– ”Att upprätthålla säkerheten på våra tjänster är en ständig process, och jag tror inget företag är hundra procent säkert mot attacker. Det här är en början på vad som komma skall. Det är inte en ny värld, det är en ny dålig värld.Källa idg.se

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼