Festival – En upplevelse

maj
21

Förra året var jag på min första riktiga festival. Vi åkte i en fullsmockad gammal Volvo som varken hade cd-spelare eller bra högtalare. Att den inte hade en cd-spelare kunde vi leva med. I bilen hittade vi nämligen ett kassettband med gamla svängiga låtar som gick på repeat hela vägen upp till Borlänge. Resan var igång och jag hade nog aldrig varit så taggad som jag var i den där Volvon.

När vi väl kommit in till Borlänge var det skyltat hela vägen fram till parkeringen, som tråkigt nog låg ett par kilometer iväg från campingen. Så vi fick, som precis alla andra, ta med oss så mycket packning som möjligt och ta bussen bort till campingen. När vi väl kom fram väntade det en lång kö för att kunna checka in, och alla dessa festivaltaggade personer hade väldigt mycket packning, speciellt tjejerna som hade en stor matvagn till att frakta sina skor i. Efter att vi blivit visiterade och kommit in till campingen blev vi tilldelade tältplats där vi slog oss ner och slappnade av efter en lång bilresa.

Vi gjorde sedan som de flesta andra, vi hämtade en hink med kallt vatten, lade drycken på kylning och satte oss i våra billiga brassestolar. Då vi bodde precis vid en gång så gick det förbi personer i princip hela tiden, alla med samma stora leende och alla lika trevliga. Det var nog faktiskt det som förvånade mig mest, hur trevliga nästintill alla personer var. Under de fyra dagarna vi var på festivalen såg jag inte ett enda bråk. Peace and love.

Förra året så låg festivalområdet 1-2 kilometer bort från campingen, vilket kanske var det sämsta med alltihop. Behövde man påfyllning av vätska var enda alternativet att köpa något där, vilket kostar en del pengar. Maten på festivalområdet och på campingen var väldigt dyr, men utan mat dör man, födan blev därav en stor utgift.
Efter fyra dagars sovande i tält var det dags att åka hem. Vi åkte direkt efter att Jay-Z hade spelat. Han var största namnet på festivalen och till och med jag förstår varför han är så stor. Han var kungen på festivalen, efter Kent då förstås.

Det var skönt att komma hem, det var skönt att återgå till att sova i en säng och äta riktig mat. Men efter ett par veckor ville jag tillbaka till mitt tält och campingen. Det var en upplevelse utöver det vanliga.
Av mina erfarenheter tänkte jag ge mina främsta tips till er som skall åka på festival i sommar.

– Drick mycket vatten, du behöver vätskan, speciellt om det är varmt.
– Gör ett schema över vilka band du vill se. Du kommer inte hinna se alla.
– Göm hinkar, stolar osv i tältet, annars lånar folk dem.
– Ta inte med dina dyra solglasögon eller din senaste mobiltelefon. Risken finns att du kommer hem utan dem.


Av

Sportnörd med rötterna i Katrineholm. Mår dåligt utan musik från Kent och drar gärna en ordvits eller två.

Kontakt: martin.eriksson@hypeline.se

Annons ▼