Minecraft version 1.6 får stöd för kartor

maj
20

Det svenska spelundret Minecraft som gjort dess skapare till mångmiljonär (cirka 200 miljoner har jag hört att han dragit in) har fortfarande inte släppts officiellt, det har i alla fall inte lämnat betastadiet ännu. Releasen är planerad till 11/11 2011 men innan dess kommer Minecraft säkert hinna få ett flertal uppdateringar. Nästa på tur är i alla fall version 1.6.

Till stor del kommer version 1.6 innehålla buggfixar. Men planen är att introducera något väldigt efterlängtat (om du frågar mig), nämligen kartor. Den kommer att fungera så att du ser de områden du besökt med kartan och precis som en riktig karta så har den en gräns för hur stort område den kan visa. Går du utanför kartan så visar den inte var du befinner dig. Men du kan skapa flera kartor och på så sätt utforska väldiga områden utan att gå vilse.

I dagsläget fungerar kartorna bara i single playerläget. Men planen är såklart att även introducera detta i multiplayerläget. Om det blir i version 1.6 eller senare berättar inte Notch i sin blogg. Han säger heller inget datum för uppdateringen.

Källa: The World of Notch.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼