Aphex Twin till Arvikafestivalen

maj
20


En legend entrar Värmlands djupa skogar.

Richard D James långlivade projekt Aphex Twin ska äntligen göra en spelning i vårt avlånga land. Han räknas som en av förgrundsfigurerna inom modern elektronisk musik. Han har gjort sig känd för sina tämligen surrealistiska musikvideor och skruvade ljudlandskap.

Richard växte upp på de brittiska öarna med sin härligt konstiga kombination av spektakulära landskap och enknaprande tristess. Han studerade elektronik för att bli ingenjör men det slutade istället med att han fick maskinerna att sjunga. 1991 grundade Richard tillsammans med Grant Wilson Clarriage skivbolaget Rephlex som sedan dess har varit en plattform för nya innovationer av dynamiken i Acid-musiken.

Han har släppt musik på skivbolaget Warp och samarbetat med videoregissören Chris Cunningham för att skapa sina mardrömslika videos.
Att han ska spela på arvikafestivalen i sommar är en smärre sensation. Hade Bengt Alsterlind haft samma brinnande intresse för IDM-musik som han har för barkbåtar hade hans närvaro på festivalen varit given.


Källa: www.arvikafestivalen.se

Av

Musikproducerande herre från Örebro. Går loss på allt från psykedelisk electronica till idogt rollspelsharvande.

Kontakt: albin.strom@hypeline.se

Annons ▼