”The Dark Knight Rises” – Inspelningsstart

maj
19

Produktionen är igång. Det sista kapitlet i regissören Christopher Nolans Batman trilogi – är en global angelägenhet. Inspelningsplatserna sträcker sig över tre kontinenter och inkluderar Pittsburgh, New York och Los Angeles, samt områden i Indien, England och Skottland. Den förra filmen var mestadels filmad i Chicago, medan den första filmen, ”Batman Begins”, mest filmades i London.

Christian Bale, fortfarande med ett flin från Oscarsgalan, intar återigen rollen som Bruce Wayne / Batman.
Nykomlingar i denna film är Anne Hathaway (som Selina Kyle / Catwoman), och en trio från Nolans ”Inception” Tom Hardy (Bane), Marion Cotillard (Miranda Tate) och Joseph Gordon-Levitt (John Blake). Det har också nyligen rapporterats om att Josh Pence ansluter sig till filmen … som en ung Ra’s Al Ghul.

Skådespelare som vi känner igen från de förra filmerna är Michael Caine som Bruce pålitlige butler Alfred, Gary Oldman som Gordon och Morgan Freeman som Lucius Fox.

Precis som i ”The Dark Knight” använder sig Nolan av IMAX-kameror för att filma flera viktiga scener, men lovar att använda dem i större utsträckning den här gången.
Nolan skrev filmen med sin bror Jonathan Nolan. Den produceras av Emma Thomas, Christopher Nolan och Charles Roven.

”The Dark Knight rises” har sin premiär i USA den 20 juli 2012.


Källa hitfix

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼