Don Gorske har ätit 25000 Big Macs

maj
18

Exakt var gränsen för att kallas stammis på McDonalds går vet jag inte. Vad jag däremot vet är att man kan kallas för en galning ganska långt innan man hinner sätta i sig 25000 hamburgare. Det har dock inte hindrat Don Gorske att äta just 25000 stycken. Alla är dessutom Big Macs.


Denna solskenshistoria började den 17 maj 1972 då en något yngre Don vid lunchtid besökte McDonalds för första gången. Han beställde in tre Big Macs. Sen var han minst sagt såld. Han åkte tillbaka till McDonalds två gånger samma kväll för att varje gång köpa tre nya Big Macs. Med andra ord stoppade han i sig nio stycken den eftermiddagen. Och det verkar inte som han fick nog av det, igår, exakt 39 år efter att han tog sin första tugga av den hamburgare som blivit symbolen för ett lands rikedom var det dags att äta Big Mac nummer 25 000.

En lite rolig (eller skrämmande?) detalj om Don och hans kärlek till Big Macs är att han inte bara friade till sin hustru på McDonalds, de gifte sig även vid en sådan restaurang. Vad de åt efter bröllopet? Gissa tre gånger…


Källa: Wikipedia och Aftonbladet

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼