Vad har Nintendo i kikaren?

maj
16

Nintendo och deras ryktesmaskin har kommit lite i skymundan under den senaste tiden. Inte så konstigt med tanke på att flera miljoner PSN-konton blivit hackade och både lösenord och kontouppgifter verkar ha varit på villovägar. Hur som helst så är det snart juni vilket innebär E3 och en officiell avtäckning av konsolen.

Allt detta precis i en tid när jag börjat tycka att den här generationen gjort sitt. Xbox 360 släpptes 2005 och har alltså sex år gammal hårdvara, Playstation 3 är något år fräschare men hårdvaran är fortfarande uråldrig. Då ska vi inte glömma Nintendos Wii som är en trimmad Gamecube som såg dagens ljus 2001(!). Det är dags för någonting nytt som prestandamässigt kan mäta sig med dagens datorer.

Det har ryktats ihärdigt om att man valt att använda Blu-Ray i den nya konsolen samt att handkontrollen ska vara utrustad med en skärm. Hoppas bara de inte låser Blu-Ray delen till endast spelen som de gjort med Wii kontra DVD-filmer, det skulle nog bara bita dem i baken när mediacenterfunktionerna i konsolerna blir allt viktigare. Hand i hand med det kommer deras onlinetjänst som är i behov av en ombyggnation.

Men den stora frågan är om Nintendo kommer att välja att gå ut hårt med ett monster till konsol hårdvarumässigt eller om man väljer att lägga sig precis över nivån som Xbox 360 och PS3 ligger på idag. Jag tror nog att verkligheten kommer lägga sig någonstans mitt i mellan med komponenter som inte är allt för dyra så att man kan tjäna pengar på konsolen från dag ett.

Det ska även bli intressant att se hur Sony och Microsoft ställer sig till Nintendos förmodade försprång. Kommer de också krafsa ihop en varsin utannonsering av sina nästa generations konsoler? Allt är bara funderingar och spekulationer men svaret kommer den 7:e juni på E3.


Av

Designfrälst Kungsörare med ett stort intresse för ny teknik och stora filmupplevelser.

Kontakt: joakim.schon@hypeline.se

Annons ▼