Lite Androidstatistik

maj
16

Det blev många inlägg om Android nu, men det här är ganska kort. Google tillkännagav lite intressanta siffror om Android under Keynote 1 av Google I/O 2011. Bland annat berättade de att det nu har aktiverats över 100 miljoner telefoner och surfplattor i världen som kör någon version av Android. Dessutom aktiveras det varje dag 400 000 nya enheter. Hur det kan vara så många förstår jag inte, det blir ofattbara 146 000 000 per år (eller 22,5 per person).

Android market har nu över 200 000 appar. Dessa har laddats ner cirka 4,5 miljarder gånger sammanlagt. Hur mycket pengar det har givit utvecklare vet jag inte, men en och annan person lever säkert gott på sin Angry Birdskopia.

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼