Google släpper tredje Nexustelefon – runt jul

maj
16

När Google lanserade Nexus One i januari 2010 var jag såld. Jag importerade för första gången en vara från utlandet och spammade F5 på mitt tangentbord när jag fick Tracking info från DHL. Jag var och är fortfarande sjukt nöjd med mitt köp. Tyvärr sålde telefonen inte alls så bra som Google hoppats, troligtvis då den enbart såldes via deras egna webbshop och aldrig lanserades i mer än tre-fyra länder. Därför var jag och många andra mycket överraskade när Google senare meddelade att Samsung fått äran att utveckla nästa Nexusmodell, Nexus S. Den lanserades i december 2010 och säljs såväl i nätbutiker som fysiska elektronikbutiker världen över.

Nu har Andy Rubin (vice VD på Google) gått ut med att företaget ämnar släppa en ny Nexusmodell i december. Den kommer att ha Androidversionen Ice Cream Sandwich (troligtvis 4.0) som också lanseras runt december 2011. Men vilken tillverkare som får äran att utveckla denna modell, vilken hårdvara den kommer ha och prisbild finns ingen som helst information om i dagsläget (enda källan är detta Tvitterinlägg).

Vad är så speciellt med Nexusserien?

Googles Nexustelefoner brukar alltid ha någon hårvara som är unik, ny eller liknande för att visa vad Android och smartphones klarar av. Och till skillnad från de flesta andra Androidtelefonerna har Nexusmodellerna en i princip ren version av Android. Detta innebär att de får alla Androiduppdateringar kort efter att de släppts av Google. Och eftersom det är Googles telefoner får de alla kommande uppdateringar så länge hårdvaran klarar av dem, vilket de andra tillverkarna har varit sämre med.

Självklart återkommer vi med mer information så snart det dyker upp någon. Om det är HTC som får äran att göra nästa Nexustelefon så kommer jag vara sugen på att köpa kan jag säga!

Av

Hypelines grundare och meste skribent.

Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼