Framtidsroboten Luna hjälper dig i vardagen

maj
15


Roboten Luna ska introducera oss för en framtid fylld av robotar. Robotar avancerade nog för att servera drinkar och gå ut med hunden.

Luna ser ut som en blandning mellan en väldesignad dammsugare, blomvas och Wall-es kärleksintresse Eva från Pixarfilmen. Den kanske inte kommer introducera världen för en ny era av hemhjälpsrobotar, men tillverkarna Schultzeworks påpekar att den enbart kommer kosta omkring 1000 dollar när den släpps, även om de allra första modellerna kommer gå på 3000 dollar.

Schultzeworks ligger bakom tillverkningen som har skett för företaget Robo Dynamics. Enligt tekniksidan Gizmag finns det inga klara beskrivningar för vad Luna ska hjälpa till med, men av presentationsbilderna att döma kan hon, eller den, uppenbarligen bära brickor och hålla hundar i koppel. Hur kompetent hon utför dessa uppgifter framgår inte.

Inuti Luna sitter en Dual Core Atom-processor på 2 GHz och 32 Gb hårddiskutrymme. Roboten kontrolleras via en 8 tum stor kapacitiv touchskärm och den kommunicerar via högtalare. En 3d-sensor hjälper Luna att navigera, och 12-voltsbatteriet ska räcka i mellan 4 till 8 timmar per laddning. Enligt Gizmag ska roboten släppas senare under året. Under tiden kan ni ta en titt på den ganska intetsägande demonstrationsvideon nedan.

Via idg.se


Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼