Apple förlorar mot Kodak

maj
13


Apple lämnade i april förra året in en stämningsansökan gentemot Kodak som hävdade att Kodak brutit mot två av Apples patent. Apples stämningsansökan kom tre månader efter att Kodak anklagade Apple och Research in Motion för att använda Kodaks patent kring förhandsvisning av digitala bilder.

Kodak krävde att både Apple och Research in Motion betalar royalties för användandet av tekniken, något som enligt Kodak skulle generera över en miljard dollar i intäkter till företaget.

– Vi är nöjda med dagens beslut, och vi ser fram emot den internationella handelskammarens beslut i vår klagan mot Apple och Research in Motion som förväntas komma i juni, säger Kodaks talesman, David Lanzillo, i ett uttalande.

I sin stämningsansökan hävdade Apple att Kodak brutit mot två patent som involverar hur flera digitala bilder kan förhandsvisas och behandlas på samma gång.

Kodaks aktievärde ökade med åtta procent efter gårdagens beslut. Företagets aktievärde har tidigare fallit med 47 procent endast i år.


Via idg.se

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼