Recension: Nikon Nik AF 35/1,8G DX AF-S

maj
12

Har precis varit nere och hämtat hem den här lilla skönheten från posten, en Nikon Nik AF 35/1,8G DX AF-S från Scandinavianphoto som just nu erbjuds till kampanjpris. Objektivet är alltså ett fast vidvinkelobjektiv med brännvidden 35 mm i DX-formatet. Den har två fokuslägen, dels autofokus med manuell prioritet och vanlig manuell fokusering. Ljusstyrkan ligger på f/1,8 och närgränsen är 30 cm. Kampanjpriset är 1890:- och med i kartongen finns också ett främre objektivlock LC-52, bakre objektivlock LF-1, motljusskydd HB-46 och en mjuk väska.

FOTO skriver så här i sin recension av Nikon Nik AF 35/1,8G DX AF-S:

Mycket prisvärt, Rekommenderas enligt Foto nr 7-8 – 2009:
– ”…Normalobjektiv för Nikon-kameror med bildsensor i APS-C format, som till ett förhållandevis lågt pris ger tillgång till god ljusstyrka och mycket god bildkvalitet. Även byggkvaliteten är tillfredsställande, med bra finish på plastkåpan och riktig metallbajonett…”


Tryckte av en bild i TV-rummet för att demonstrera skärpedjupet, har inte hunnit testa så mycket mer än det men mina intryck än så länge är bara positiva. Objektivet är litet och smidigt och skärpan ser också helt okey ut. Autofokusen känns snabb och tyst är den med. Det enda negativa jag kan säga hittills är att fokusringen känns lite plastig.


Av

Kronisk mångsysslare som gärna pysslar både digitalt och analogt, zombie’s och postapokalyptisk sci-fi får endorfinerna att svalla.

Kontakt: kristofer.tunberg@hypeline.se

Annons ▼