Microsoft köper Skype

maj
12


Nu är det klart att Microsoft köper kommunikationsföretaget Skype. Affären innebär nya möjligheter för båda parterna.
Runt 50 miljarder dollar blev prislappen för Skype. Det är Microsofts största uppköp på flera år, men enligt det nyligen släppta pressmeddelandet är båda parterna säkra på att affären kommer gagna dem båda.

För Microsoft innebär det här att man får nya möjligheter att integrera kommunikationsteknik via många olika plattformar såsom Xbox Live, Windows Messenger, Kinect och Windows Phone 7. Vad det här kommer innebära för den mobila plattformen är det ingen som vet i nuläget. Men räkna med att Skype kommer integreras i Windows Phone 7 på ett sätt som ingen annan kommunikationstjänst har gjorts tidigare.

Skypes vd Tony Bates ska fortsätta vara chef för företaget som blir en del av Microsoft Skype Division. Han kommer arbeta direkt under Microsofts vd Steve Ballmer. Båda cheferna uttryckte sig positivt om affären och sa att det finns stora möjligheter för att skapa en ny kommunikationsplattform ur samarbetet.


Via idg.se

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼