Christian Bale klar för kinesisk jätteproduktion

maj
11


Christian Bale får huvudroll som präst i Zhang Yimous krigsfilm ”13 Flowers of Nanjing”. Filmen uppges bli ett av de största projekten i kinesisk filmhistoria, och skildrar Japans invasion av staden Nanjing 1937. Ett känsligt och blodigt kapitel i det Andra sino-japanska kriget. Kinesiska historiker uppskattar att mellan 200 000-400 000 människor miste livet vid ”Nanjingmassakern”, som följde efter stadens kapitulation.

Christian Bale kommer att spela huvudrollen i form av en präst vid namn John som hjälper tusentals kineser att fly krigsinfernot. Språkligt kommer filmen att blanda både engelska och mandarin. När inspelningarna påbörjas är ännu inte känt.

nyheter24.se

Av

Nitisk technofantom med ett patologiskt förhållande till sociala medier, PR och design. Blir knäsvag av snygg typografi.

Kontakt: alexander.nilbrink@hypeline.se

Annons ▼