Nov
27

Xiro Xplorer är en spännande drönarserie

Kinesiska företaget Xiro är inte särskilt känt här i Sverige. Men snart kan det bli ändring på detta, i alla fall bland landets drönarentusiaster. Xiro har lanserat sin drönarserie Xplorer, som det ut att vara riktigt spännande.

Xiros dörnare är på många sätt lika marknadsledande DJIs Phantomserie. Xplorer-serien består av tre modeller. Dessa kallas Xplorer, Xplorer G och Xplorer V. Modellerna är nästan helt identiska, men Xplorer G kommer med en Gopro-gimbal och Xplorer V har en inbyggd 1080p-kamera.

Bland Xplorerseriens intressanta funktioner hittas bland annat en knapp för automatisk start och landning, upp till 25 minuter flygtid per laddning och en return to home-funktion som slår in om drönaren tappar kontakt med fjärrkontrollen.

Håller sig till 5,8 GHz

Xiro Xplorer

Till skillnad mot de flesta andra drönarna kommunicerar Xplorer på 5,8 GHZ-bandet. Enligt pressmeddelandet ska detta innebära 1000 meters räckvidd. Du kan slå på WiFi-läget på din Gopro och strömma rörlig bild till din smartphone i realtid, utan att riskera att WiFi-signalen slår ut fjärrkontrollen.

Xplorer V

Xplorer V kommer med en inbyggd kamera. Den kan filma i 1 080p med 30 bilder per sekund eller i 720p med 60 bilder per sekund. Du kan även ta stillbilder i 14 MP. Genom att ladda ner Xiros app kan du ändra kamerainställningar som ISO och liknande direkt i din mobil. Självklart går det även att se kamerabilden i nära realtid i telefonen.

Xplorer G

Xplorer G har ingen inbyggd kamera, men kommer med en Gopro-gimbal. Med hjälp av knapparna på fjärrkontrollen kan du vrida kameran samtidigt som du flyger upp till 1000 meter bort. Xplorer har en inbyggd 2,4 GHz-extender som säkerställer att Goprosignalen också når upp till 1000 meter.

Priser

Du får betala ungefär 6000 kronor för den enklaste Xplorer-modellen. Xplorer G kostar 10 000 kronor och Xplorer V går loss på 10 500 kronor.


Läs mer om Xiro Xplorer.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar