Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Nya Wifog är inte gratis
Sep
25

Wifog ger upp sitt gratisabonnemang

I december 2013 lanserades Wifog – ett mobilabonnemang som erbjöd obegränsad surf helt utan månadskostnader. Intäktsmodellen stavades annonser. Tjänsten fungerade ganska dåligt i början och Wifog har haft svårt att skaka av sig detta rykte. Ständiga försämringar av användarvillkoren har samtidigt inte gjort saken bättre.

Ett år efter lansering började Wifog öka mängden reklam som användarna fick se. Ju mer man surfade, desto mer reklam var man tvungen att titta på. Kort efter upprättades en maxgräns för surf till 2 GB per månad. Sedan fick man betala för att kunna surfa. Den första oktober sker nästa stora förändring.

”Det vi har lärt oss fram till dags datum är att det tyvärr var en utopi att finansiera mobilräkningen helt och hållet med hjälp av reklam, det var helt enkelt inte en ekonomisk hållbar modell.”

Månadsavgift på alla abonnemang

I oktober inför Wifog en månadsavgift på 39 kronor på alla abonnemang. Samtidigt upprättas ett poängsystem som inte är överdrivet enkelt att sätta sig in i. Användare som köper prylar via Wifogs partners kan tjäna poäng, som växlas mot surf, samtalsminuter, sms eller en lägre månadskostnad. Andra sätt att tjäna poäng är att svara på enkäter, se reklam eller att köpa dem. Wifog har också inför en gräns för hur många poäng man kan tjäna in per månad genom att titta på reklam.

Några mer positiva nyheter är att Wifog samma datum äntligen för stöd för 4G och MMS. 4G har efterfrågats sedan starten och Wifog lovade först att det skulle komma ”inom några månader”. Det har tagit betydligt längre tid än så, men bättre sent än aldrig.

Kommer du fortsätta använda Wifog efter dessa förändringar?


Källa: Wifog på Facebook.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.


Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

 • Långtifrånbäst!

  Redan bytt mitt till Hallon o Grabben överväger att testa Vectone. För mycket strul för det lilla man fick tillbaka tyvärr. Det som låter för bra är oftast det också

  • lars-reine ekström

   Det som e med vectone att i deras prislista med obegränsad surf sänker dom hastigheten efter 3gb och stödjer inte internetdelning

   • Långtifrånbäst!

    Tack vi vet redan om detta men vill ge det en chans innan vi letar vidare

 • Mr_Agren

  Jag har haft Wifog i ett år nu. Visst har det varit lite strul och jag har lagt ner lite tid på att fylla på och få det att fungera men jag har inte behövt betalat en krona än.
  Jag tycker att så länge jag inte behövt betalat en krona, så kan inte jag klaga.
  Jag har haft Wifog som ett extra abonnemang och utökat min surf från mitt ordinarie abonnemang.
  Jag kommer att vara Wifog trogen så länge dom inte vill ha betalt. När dom vill att jag skall börja betala kommer jag funderar vad jag skall göra då men än så länge är jag nöjd.

 • Det var roligt så länge det varade.

 • Christian Sanden

  Tyckte det var bra ide att kunna ringer och surfa gratis med reklamtittandet men nu är det ointeressant

Relaterade artiklar