Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Feb
2

Wifog sänker surfmängden och inför betaltjänst

Uppdatering: I oktober 2015 inför Wifog en månadsavgift på alla abonnemang. Läs mer här.

Gratisoperatören Wifog gör om sitt abonnemang och släpper Wifog Plus, en betaltjänst. När Wifog lanserades slog de på stort med att alla användare får surfa obegränsat mycket, mot att man tittar på reklam efter 100 MB/två timmar. I början av året infördes en mjuk gräns vid 4 GB, efter det kom reklamen mycket oftare, nu väljer Wifog istället att helt begränsa den fria surfen till 2 GB. Dessutom halverar de mängden samtalsminuter som ingår till 100 per månad.

Betala för reklamfri upplevelse

Istället får användare, från den första mars, betala för att kunna ringa, skicka sms och surfa utan att behöva titta på reklam. Wifog kallar denna betaltjänst för Wifog Plus och skriver att den är ”en helt ny och toksmidig betaltjänst”. Vad den kommer kosta och hur mycket man får för pengarna framgår däremot inte.

”Med nya Wifog Plus kan du välja att hushålla med ditt gratisabonnemang och enkelt köpa till mer surf när du vill för en billig peng. Exempel: köp till data för att se en film utan reklamavbrott och gå tillbaka till gratissurfandet automatiskt när du använt upp det du köpt.”

Det är uppenbart att Wifog mer och mer går ifrån sin ursprungliga affärsidé om att erbjuda kostnadsfri, obegränsad surf med lite telefoni. Antagligen kan de helt enkelt inte tjäna tillräckligt mycket på reklamen för att finansiera kostnaden för den data som förbrukas.

Jag förstår också att de alla flesta inte nöjer sig med 100 minuters samtalstid per månad och 200 sms. Frågan är om detta kommer rädda Wifog, eller leda till att fler ger upp tjänsten och byter till ett klassiskt abonnemang?


Källa: Wifog.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.


Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

 • Rikard Jerner

  no brainer för mig, kastade simkortet imorse.

  • Jeff Andersson

   Du skulle väntat med det, nu så har wifog obegränsad surf, samtal och sms. Så du har missat nåt 😉

   • Rikard Jerner

    jag missade bara dålig täckning iaf 😉

 • Markus Bivall

  Den lägre mängden minuter per månad var droppen för mig, använt wifog frekvent tills nu. 100 minuter räcker inte. Har kollat andra billigare kontantabb och lägger wifog på hyllan från och med nu.

  • Jeff Andersson

   Du skulle väntat med det, nu så har wifog obegränsad surf, samtal och sms. Så du har missat nåt 😉

  • Jeff Andersson

   Så är det inte längre. Nu är allt obegränsat

 • WIFOG suger

  Vid lanseringen så behövde man inte kolla på reklam för att ladda surf/samtal/sms. Det måste man göra nu, och det blir tre gånger mer reklam nu för tiden. Skippa WIFOG. De ändrar hela tiden!

  • Jeff Andersson

   Man har alltid varit tvungen att kolla reklam för att få surf/samtal/sms

 • Arkstrand

  1120 kr för 20 GB. Jämfört med 149kr för 20 GB hos konkurenten. Hmmm… vem ska jag välja…

 • Tommy Högberg

  Ska man betala och betala 39 kr, nej nu säger jag upp wifog för nu är det ointressant!

 • Tommy Högberg

  Betala 39 kr OCH se reklam, nej det får vara för mig nu säger jag upp Wifog abonnemanget!!!

  • Jeff Andersson

   Jag betalar inget. Jag tittar på reklam som man alltid har gjort

Relaterade artiklar