Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Feb
2

Raspberry Pi 2 ger mycket mer prestanda för samma pengar

Nästa generations Raspberry Pi har precis presenterats. Den oerhört populära kretskortsdatorn har uppdaterats och fått rejäla prestandaförbättringar, utan att prislappen blivit större. För 35 amerikanska dollar får man nu en 900MHz fyrkärnig ARM Cortex-A7-processor som ska vara sex gånger snabbare än förra modellen. RAM–minnet är dubblerat och är på 1 GB. Dessutom har Raspberry Pi 2 fått fyra USB-portar istället för två.

Ladda ner Windows 10 kostnadsfritt

I samband med presentationen av nya Pi 2 meddelar Raspberry Pi Foundation även ett pågående samarbete med Microsoft, som innebär att en specialversion av Windows 10 kommer att släppas utan kostnad till Pi 2. Exakt hur denna version kommer se ut och när den släpps finns ingen direkt information om i dagsläget, men det lär vara en rätt sparsmakad variant som fungerar med ARM-processorn.


Källa: Raspberry Pi.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar