Jun
16

14-åringar hackade bankomat genom manual från nätet

Med hjälp av en manual de hittade på nätet lyckades två fjortonåringar i Kanada ta sig in i systemet i en bankomat i Winnipeg. Manualen visade hur man tar sig in i bankomatens ”Operator mode” och eftersom standardlösenordet inte hade bytts var det bara för killarna att fylla i det som stod i manualen och trycka på OK.

Väl inne i systemet kunde de bland annat se hur mycket pengar som fanns i maskinen och hur många uttag som hade gjorts den aktuella dagen. De bytte även ut välkomstmeddelandet så att det stod ”Go away. This ATM has been hacked” när någon ville ta ut pengar.

Fjortonåringarna meddelade banken vad de hade lyckats med. Först trodde personalen inte på dem och bad om bevis. När de fick det av killarna såg de snabbt till att uppdatera programvaran i sina bankomater och tackade killarna för att de hade hittat säkerhetshålet.

Det är rätt skrämmande att se hur banken inte hade brytt sig om att ändra lösenordet på sina bankomater, det känns som det första man bör göra med en sådan viktig pryl. Förhoppningsvis kommer säkerheten nu att bli betydligt bättre.


Källa: Daily Mail.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar