Apr
25

Sony varnar: Din VAIO-dator kan börja brinna

Om du är ägare till en Sony VAIO Fit 11A bör du läsa detta noggrant. Sony går nu ut med ett meddelande om att dessa datorer kan överhettas och börja brinna och uppmanar alla ägare att omedelbart sluta använda datorn, samt koppla ur strömmen till den. Det inbyggda batteriet har ett fel i sig som gör att det riskerar att överhettas, med en brand som följd i värsta fall. Fyra fall av överhettade batterier har rapporterats än så länge.

”Vi har upptäckt att det inbyggda batteriet som kommer från en av våra leverantörer kanske inte fungerar korrekt och kan orsaka överhettning. Detta resulterar i brand i delar av datorns chassi.”

Sony VAIO Fit 11A

Så vet du om din Vaio är drabbad

Påverkade modeller ska vara släppta i februari i år och har följande modellnummer: SVF11N16CTB, SVF11N1L2RP, SVF11N1A4E, SVF11N1L2RS, SVF11N1C5E, SVF11N1M2ES, SVF11N1L2EB, SVF11N1S2EB, SVF11N1L2EP, SVF11N1S2ES, SVF11N1L2ES och SVF11N1S2RS. Du kan kontrollera om din dator är påverkad genom att besöka denna sida.

Påverkade datorer ska lagas

I maj kommer Sony påbörja reparationerna av de Vaio-enheter som är drabbade av batteriproblemet. De kommer självklart att göra detta utan kostnad för kunderna.

”Som en ytterligare uppdatering till vårt tidigare tillkännagivande, tar vi nu emot bokningar för gratis reparation av batteriet i er VAIO, och kommer att arbeta med vår tredjepartsleverantör för att börja byta ut batterierna från mitten av maj, 2014.”


Källa: Sony.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar