Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Apr
22

Netflix höjer priset

Den oerhört populära streamingtjänsten, tillika min källa till TV-underhållning, Netflix planerar att höja priset. Prishöjningen ska ske någon gång under detta kvartal och inledningsvis endast för nya kunder. Netflix säger att prishöjning kommer att vara 1-2 dollar per månad och att vi som redan har ett abonnemang kommer få behålla vårt nuvarande pris ”for a generous time period”. Netflix menar att prishöjningen kan motiveras med att utbudet har förbättrats och fortsätter att bli större.

Sedan tidigare har Netflix genomfört denna prishöjning på Irland som ett test och de menar att endast ett fåtal kunder har valt att hoppa av tjänsten på grund av den lilla prishöjningen. Det finns ingen information om huruvida denna prishöjning även är aktuell för oss i Sverige eller inte, men konkurrenterna Viaplay och HBO Nordic har i dagsläget samma pris som Netflix och det finns risk att många går över till dem om Netflix snart höjer priserna här.


Källa: Engadget.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar