Sep
3

Nästa version av Android kommer heta KitKat

I flera månader har vi veta att nästa version av Android kommer heta Key Lime Pie. Men i ett mycket oväntat drag offentliggör Google nu att Android 4.4 istället kommer att heta KitKat. Namnet på den populära chokladen ägs av Nestlé och de två företagen har ingått avtal som tillåter detta namn för nästa Androidversion.

Android KitKat

”It’s our goal with Android KitKat to make an amazing Android experience available for everybody”

I samband med offentliggörandet har även en ny Androidstaty placerats på sökmotorgigantens gräsmatta, där den stora chokladroboten får sällskap av Jelly Bean, Honeycomb, Eclair, FroYo med flera.

Än så länge är det oklart vad Android KitKat kommer innebära för uppdateringar, men det faktum att den kallas 4.4 och inte 5 tyder på att det inte är någon enorm uppdatering. Sannolikt får vi veta detta inom inte allt för många veckor, troligtvis i samband med att en ny Nexustelefon och kanske en ny Nexus 10 offentliggörs.


Källa: Android.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar