Jan
27

Kommande Samsung Galaxy Note 8″: telefon eller platta?

Samsung har mer eller mindre bekräftat att de kommer presentera en Galaxy Note 8″ under årets upplaga av Mobile World Congress. Det borde alltså röra sig om en något mindre version av deras fina tablet Galaxy Note 10″ som först visades upp på MWC året innan. Men redan ett par veckor innan årets upplaga av MWC har ett antal bilder av vad som sägs föreställa 8″-versionen av Galaxy Tab dykt upp på nätet. De visar en enhet som ser ut som en förvuxen Galaxy Note 2, en smartphone. Men inte kan väl Samsung vara på väg att släppa en telefon med en skärm på 8″, eller?

Samsung Galaxy Note 8"

Eftersom denna enhet har fysiska knappar (precis som Galaxy Note 2 och Galaxy S III) liknar plattan en telefon. På skärmen syns även en ikon för en telefonfunktion, något som heller inte brukar finnas på en tablet. Nu finns det ju inget som hindrar oss från att använda Galaxy Note 8″ som en surfplatta istället för telefon, men jag hade inte väntat mig att Samsung skulle försöka sälja in en så stor enhet som en smartphone, särskilt som de har en surfplatta med en skärm på ”bara” 7″.

Jag ska avsluta med att säga att Galaxy Note 8″ inte har presenterats än och att bilderna inte nödvändigtvis är äkta eller visar upp den enheten. Men jag ser verkligen fram emot årets MWC och alla nyheter som den mässan kommer bjuda på.


Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar