Jan
21

Atari på väg mot konkurs?

Pac-Man

Jag är egentligen lite för ung för att ha haft någon direkt relation till den klassiska spelutvecklaren Atari och dess mästerverk. Men jag känner ändå till spelklassiker som Asteroids, Pac-Man, Space Invaders och Missile Command. Därför är det med sorg i hjärtat jag nu läser att Atari ser ut att vara på väg mot konkurs.

Det var på 70- och 80-talet som Atari hade sin storhetstid. Då spelades de nu klassiska spelen i automater runt om i städer över hela världen. Sedan dess har företaget haft flera ägare, men inte lyckats hitta en lönsam affärsidé de senaste åren. Nu verkar det som att det hela börja gå mot sitt slut, Atari har ansökt om konkursskydd i Frankrike och USA. Det innebär att företaget nu har 120 dagar på sig att sälja av tillgångar eller på annat sätt få in pengar, annars verkar konkursen vara ett faktum.


Källa: SvD.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar