Dec
18

Instagram tar sig rätten att sälja dina bilder

Instagram

Trots att det är du som tagit och laddat upp bilderna i ditt Instagramflöde kommer de snart kunna säljas för att användas i annonser och liknande, utan att du får en enda krona eller har något att säga till om. Detta då Instagram uppdaterar sina användarvillkor från den 16 januari nästa år. Enda sättet att undvika att dina bilder kan komma att användas i sammanhang du inte kan kontrollera är att stänga ner ditt konto senast dagen innan.

Dessa nya användarvillkor har inte gått obemärkt förbi användare världen över och kritiska röster höjs. Jag håller med om att detta känns riktigt surt och ganska fult, men hoppas att detta inte kommer bi något större problem. För Instagrams skull känns detta dock som en dum idé, då det lär få en och annan person att lämna communityn för att istället dela sina hipsterfoton via andra tjänster.


Källa: Instagram.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar