Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Aug
20

Motorola vill se amerikanskt säljstopp för iPhone

Google är sedan en tid tillbaka ägare av Motorola Mobility och dess patentportfölj. Nu har företaget lämnat in ett klagomål mot Apple till ITC, USAs internationella handelskammare, då de menar att vissa versioner av iPhone, iPad och iPod bryter mot Motorolas patent. Patenten ska enligt IDG röra tekniker kring e-postnotiser, platsbaserade påminnelser och mediaspelare.

Enligt ett uttalande vill Motorola helst se en patentuppgörelse mellan de två företagen, något Apple inte ska ha accepterat. Av den anledningen vill Motorola nu se att Apples produkter som sägs inkräkta på patenten får säljstopp i USA, något Samsung tidigare råkat ut för i flera länder.

Även om jag spontant känner lite ”rätt åt er Apple” vore det säkerligen inte så positivt om detta säljstopp gick igenom. Att man kan ta patent på så basala mjukvarufunktioner gör att utvecklingen hämmas och att företag hamnar i den ena striden efter den andra. Detta kostar en massa pengar och gör att kraft som annars kunde ha lagts på utveckling och PR nu slösas på beteenden som annars hör hemma i en sandlåda på en förskola.


Källa: IDG.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.


Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

  • Mikael Jakobsson

    Det är ju inte advokater som utvecklar nya funktioner även om dem hänger i domstolar så står ju inte utvecklingen stilla för det. 😛 Däremot kan konsumenterna få börja betala bra mycket mer för produkterna då dem vill dra in sina förluster. Dock önskar jag säljstop för alla Apples produkter i hela värden sämsta företaget som kan existera. 

    Såg ett klipp här som värkar helt vettigt och sant angående apple.

    Sedan bör USA se över sina patent lagar Apple har typ aldrig utvecklad något eget förutom USB porten. 
    Det mesta har dem köpt eller stulit från uppfinnare. Vilket också tas upp i testerna på youtube klippet. 

Relaterade artiklar