Jul
28

Tre miljoner använder fortfarande 56k-internet i USA

Jag minns det än idag, det skärande ljudet modemet gav ifrån sig när man kopplade upp sig mot internet. Väl uppkopplad kunde man börja surfa i hastigheter som idag skulle få vilken person som helst att slita sitt hår och skrika. Jag hade gissat att antal personer som fortfarande sitter och ”surfar” på en 56k-uppkoppling skulle gå att räkna på enda handens fingrar, men uppgifter säger nu att AOL fortfarande har över tre miljoner abonnenter på sin 56k-tjänst.

Jag förstår att USA är ett väldigt stort land och att det bor ungefär 310 miljoner människor där, men att det finns minst tre miljoner 56k-abonnemang i USA 2012 kom ändå som en chock. Med tanke på hur alla webbsidor utvecklats de senaste åren kan det inte vara roligt att försöka ladda en enda sida med en sådan uppkoppling. Vad skulle det ta att ladda ett YouTubeklipp? Hur seg är Aftonbladets sida med sina hundra flashbanners? Hur många minuter tar det att acceptera en vänförfrågan på Facebook?


Källa: Gizmodo.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar