Jul
27

Sök på Google med handskrift

Google introducerar nu sin nya funktion Handwrite (Handskrift på svenska) som låter tablet- och smartphoneanvändare googla genom att skriva sökordet för hand på skärmen. Svårt att förklara med ord, så kika på Googles egna demonstartionsvideo av Handwrite istället.

Google Handwrite finns tillgängligt redan nu (även i Sverige) och vid ett snabbt test tycker jag funktionen fungerar riktigt bra, klart över förväntan. Du behöver inte ladda ner någon app för att använda Handwrite, besök Google i mobilen, klicka på ”Inställningar”  och aktivera ”Handskrift”. Sedan är det bara att ladda om sidan, trycka på Handwriteikonen längst ner till höger och börja skriva.

”Handskriftsfunktionen är experimentell och fungerar bättre i vissa webbläsare än andra – på Android-enheter fungerar den bäst i Chrome. Vi har aktiverat handskriftsfunktionen på iOS5+ enheter, Android 2.3+ mobiler och Android 4.0+ surfplattor – på 27 språk.”


Källa: Google Press.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar