Jul
23

iZettle lanseras till Samsungs Androidtelefoner

iZettle är ett av många fenomen som startat i Sverige, Spotify och Skype är andra exempel. iZettle låter iPhone- och iPadägare genomföra kortbetalningar med hjälp av en chipläsare som kopplas mot en iOS-enhet. Detta har gjort det möjligt för små företag och mobila försäljare att ta betalt med kort utan att behöva investera en massa tusenlappar i kortterminaler och liknande. Nu kommer iZettle också till Androidplattformen, inledningsvis enbart för Samsungtelefoner.

”We’ve decided to be the first to test a mini chip-card reader for Android.”

iZettle har alltså samarbetat med Samsung för att ta fram sin Androidversion av kortbetalningen. Därför stöds för närvarande endast Samsung Galaxy S II och S III samt Note. Kortläsardelen kopplas oväntat nog in i hörlursporten på telefonen (vad är det för fel på USB-porten?) och möjliggör sedan för transaktioner på resande fot. I dagsläget är det en beta-version av iZettle som lanserats och 500 kortläsare ska delas ut till Androidägare i Sverige som vill testa tjänsten och äger en kompatibel telefon. Läs mer hos iZettle om du vill testa.


Källa: iZettle.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar