Jun
1

Google tar slutgiltig(?) seger som Oracle

För ett par dagar sedan meddelade vi att Google vann en viktigt delseger i domstolsmålet mellan dem och Oracle som stämt sökjätten för vad de ansåg var intrång på deras Javapatent. Nu har ännu en dom fallit i det målet och även här frias Google helt från anklagelserna. Detta skulle alltså kunna vara den sista spiken i kistan för detta patentbråk.

Den senaste domen rör 37 Java-API-anrop som Oracle menar att Googles opartivsystem Android använder på ett otillåtet sätt. Men domaren säger att 97% av den kod som används vid dessa anrop är skrivna av Google själva och att resterande inte är patenterade alls. Men det verkar inte som att Oracle ger sig trots denna dom, de säger att de kommer att överklaga domen. Och de har jag faktiskt inte mycket att förlora på detta (förutom rättegångskostnader), men Google har tagit en mycket viktig seger i och med denna dom.


Källa: The Verge.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar