Feb
22

Google på gång med Androidglasögon?

Snart kan du också leka terminator, i alla fall om de senaste Googleryktena stämmer. Ni som sett någon av de två bra, en okej och en kass terminatorrulle vet ju att herr Schwarzenegger har en väldigt cool syn med HUD (Heads Up Display) som berättar det ena och det andra om vad som försiggår framför ögonen på honom. Och Googles beryktade Androidglasögon skulle också fungera lite på det viset. Fast ändå inte.

I Googles fall verkar det som att sökmotorgiganten utvecklar ett par glasögon som kör en specialversion av Android och har möjlighet till 3G eller 4G-uppkoppling. Glasögonen ska även ha inbyggd GPS och väntas lanseras i slutet av året till ett pris som ”liknar en smartphones”. Med hjälp av den inbyggda kameran ska glasögonen kunna visa relevant information om omgivningen, men även meddela dig om ett sms, mejl eller samtal inkommer.

Det låter onekligen spännande med ett par HUD-glasögon, men om priset hamnar på 3-4000 kronor och användningsområdet är så smalt som det verkar ser jag ärligt talat ingen anledning till att köpa dem. Trots det vill jag ha ett par.


Källa: Engadget.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar