Feb
10

En robot till din vovve?

Vad ska man göra när man är borta från hemmet varje dag på grund av jobb och har en hund ensam hemma? Ett alternativ är såklart att skaffa en hundvakt eller lämna vovven på hunddagis, men det är alltid coolare att lösa ett problem genom att bygga en robot!

Denna robot sägs kunna underhålla hunden genom att slunga iväg (och hämta) en boll, lämna lite hundgodis till vovven och tack vare en webbkamera och Skype kan husse prata med sin hund även om de befinner sig långt ifrån varandra. Kolla själv!

Eftersom mannen bakom roboten, som för övrigt kallas DarwinBot, jobbar på Microsoft är det självklart en Kinect inblandad i skapelsen som dessutom styrs med en Xbox 360-handkontroll. Det verkar lite rolig, men ändå ganska osmidig. Men det hindrar inte mig från att vilja ha en, trots att jag inte ens har någon hund.


Källa: Engadget.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar