Jan
14

Sex meter hög Apollo 11-modell gjord i Lego

Legoentusiasten Ryan McNaught har lagt över 250 timmar på att bygga en mycket exakt kopia av Apollo 11 (raketen som satte de första människorna på månen) helt i Lego. Det gick åt 120 000 Legobitar till detta mastodontbygge som slutade med en 5,7 meter hög modell. Förutom själva raketen byggde Ryan även den karaktäristiska röda uppskjutningsrampen.

Om du är sugen på att beskåda denna fantastiska Legomodell är det snart möjligt. Du behöver dock inte boka biljetter till Danmark och deras Legoland, Ryans raket kommer nämligen att ställas ut på ett ”Brickvention event” i Victoria, Australien denna månad.

Ryan kallar sig själv The Brickman och har kunna sluta sitt jobb som IT manager för att nu istället kunna kalla sig för en certiferad Lego professional, en titel som bara 12 andra personer har.


Källa: Dailymail.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar