Dec
19

Minicraft – spel skapat på 48 timmar

Mannen bakom dundersuccén Minecraft kallas bland oss internetnördar för Notch. Under helgen har han visat att det går att skapa ett spel på bara 48 timmar. Han har livesänt alla dessa timmars kodande som resulterat i ett spel han kallar Minicraft. Namnet kommer gissningsvis av att det är väldigt likt Minecraft om än i nedbantad version.

Förutom att detta kodmaraton är ett så kallat proof-of-concept att det är möjligt att göra ett spel på en helg så vill såklart Notch att vi ska spela det han slitit med. Du kan spela Minicraft helt gratis online här. Det är inte lika kul som Minecraft, men ändå värt att testa!


Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar