Jun
16

Din webbsida i olika webbläsare

Vi som gillar att ”koda lite webb” vet att webbläsarkompatibibilitet är en stort problem. Särskilt när Internet Explorer kommer in i bilden brukar fulkoden tas fram för att lösa även de mest rudimentära problem som kan uppstå. Men det är inte så lätt att ha flera versioner av en webbläsare installerad och det kan även skilja sig mellan Windows, Mac och Linux. Därför finns tjänsten Browsershots till vår hjälp.

Genom att fylla i webbadressen till sidan du vill testa och sedan välja vilka webbläsare och vilka versioner av webbläsarna som ska visas kan Browsershots spara skärmdumpar av sidan. Du kan inte navigera på sidan, det är enbart stillbilder som visas, men det är ofta fullt tillräckligt. Nedan kan du till exempel se att Hypeline visas i princip lika bra oavsett om man kör Internet Explorer 6 eller 7:


http://browsershots.org/


Källa: CAP & Design.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar