Google+
Facebook
Twitter
YouTube
Rss
Maj
23

Varför mat alltid ser godare ut i reklamerna

Om du beställer en hamburgare på valfri snabbmatsrestaurang vet du säkert att den aldrig ser lika god och saftig ut som på bilden. Men hur gör de för att det ska se så gott ut på bild? De anlitar en matstylist!


Ett par vanliga trick vad gäller att fota en hamburgare är till exempel att bara steka den i 20 sekunder per sida. På så sätt krymper den inte. Grillränderna som finns på alla bilder görs genom att man ”bränner” hamburgaren i ett par sekunder, precis som i videon ovan.

Det är dessutom vanligt att man lägger en pappskiva mellan köttet och brödet för att förhindra att hamburgarens fett gör brödet mjukt och mindre aptitligt. Och för att brödet ska se ännu godare ut brukar matstylisten limma på extra sesamfrön där det saknas. Allt för att vi ska bli mer sugna på mat.


Hur mycket skiljer sig då dessa bilder från verkligheten? Filmen ovan visar bilder på mat, både reklamversionen och hur de ser ut i verkligheten. Vad ser godast ut, tycker du?


Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar