Maj
19

Capture – kamerafäste för den nördiga looken

En systemkamera tar i regel mycket bättre bilder än en kompaktkamera, men den kan vara väldigt otymplig att bära på. Att hänga den runt halsen funkar inte riktigt heller. Men nu har ingenjören Peter Dering kanske kommit på lösningen med sin uppfinning han kallar Capture.

Som videon ovan visar är Capture ett fäste som passar alla systemkameror och kan fästas i bältet på byxorna eller remmen på en ryggsäck. Man kan snabbt och enkelt både fästa och ta loss kameran och enligt videon så sitter den bra på plats när den låsts fast i byxorna. Den ser verkligen välbyggd och genomtänkt ut, men hur den fungerar i praktiken vet jag inte. Den har än så länge inte börjat produceras och därför vet jag heller inte vad den kan komma att kosta. Men det kan bli bra det här!


Om du vill stödja Peter och ha chansen att vara en av de första som blir ägare till en Capture kan du läsa mer om projektet hos Kickstarter.

Skrivet av Daniel Claesson

Teknikintresserad Södertäljebo. Hypelines grundare och meste skribent som gärna skriver om telefoner, tablets och webben, ofta med inslag av humor och självdistans. Utbildad kommunikatör som älskar webben.
Kontakt: daniel.claesson@hypeline.se

Annons ▼

Rekommenderad läsning

Relaterade artiklar